DCA Insurance | ASIGURAREA CARGO
758
page-template-default,page,page-id-758,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-12.0.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
 

ASIGURAREA CARGO

Proprietar al bunurilor transportate? Asigurarea CARGO te protejază de avariere, distrugere, furt pe toată perioada transportului, precum și de alte riscuri, la alegerea ta.

Transportul mărfurilor implică multiple riscuri, din momentul încărcării până la descărcarea la punctul terminus. Fie că vorbim de transporturi rutiere, feroviare, maritime, fluviale sau aeriene, avem o mulțime de potențiale situații de risc. Neglijența sau deciziile greșite ale transportatorilor pot aduce destabilizări grave ale unei societăți.

Asigurarea CARGO este un produs flexibil, care poate fi ansamblat customizat astfel încât să acopere nevoile specifice ale fiecărui client sau transport individual. Se acoperă valoarea bunurilor transportate, dar și cheltuielile de transport, vamale, etc.

În principiu sunt 3 grade de acoperire diferite ale asigurării CARGO (conform “Institute Cargo Clauses”):

ICC tip A: E de tip ”All risk”, adică acoperă toate riscurile, inclusiv furtul, excepție excluderile specifice (cum ar fi pierderea uzuală, intârzierile, ambalarea insuficientă sau necorespunzătoare etc.). Acest tip de asigurare CARGO este preferată în cazul transporturilor internaționale.

ICC tip B: Acoperă pierderea sau avarierea bunurilor asigurate cauzate fenomene naturale (erupție vulcanică, cutremur, acțiunea firectă a trăznetului), incendiu, explozie sau coliziune a mijlocului de transport cu un obiect exterior. Asigurarea CARGO cu clauza ICC de tip B este preferată de transportatorii pe apă pentru că are anumite clauzee specifice: descărcarea bunurilor într-un port de refugiu, aruncarea sau luarea de valuri peste bord, etc.

ICC tip C: Acoperă în general pierderea sau avarierea bunurilor din accidente.

ACOPERIRI ALE POLIȚEI CARGO

ICC A

ICC B

ICC C

Incendiu sau explozie

ok

ok

ok

Eșuarea, scufundarea sau răsturnarea navei

ok

ok

ok

Răsturnarea sau deraierea mijlocului de transport terestru

ok

ok

ok

Coliziunea sau contactul cu un obiect exterior, altul decat apa

ok

ok

ok

Descărcarea mărfii într-un port de refugiu

ok

ok

ok

Sacrificiul in caz de avarie comuna

ok

ok

ok

Aruncarea peste bord

ok

ok

ok

Cutremur, eruptie vulcanica, trasnet

ok

ok

Luarea marfii de valuri

ok

ok

Intrarea apei de mare, lac, fluviu in nava, avion, mijlocul de transport terestru sau loc de depozitare

ok

ok

Pierderea totala a unui colet peste bord sau cazut in timpul incarcarii sau descarcarii in/din mijloacele de transport

ok

ok

Toate riscurile de pierdere sau avarie cauzate de orice eveniment neprevazut, accidental, intamplator nespecificat mai sus (inclusiv furtul)

ok

Piraterie

ok

Furt, jaf sau nelivrare

ok

contra cost

contra cost

Riscul de depozitare

contra cost

contra cost

contra cost

Razboi si greve

contra cost

contra cost

contra cost