DCA Insurance | CASCO
407
page-template-default,page,page-id-407,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-12.0.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
 

CASCO

Asigurare CASCO pentru maşina ta, mai puţine griji pentru tine

Află cât costă asigurarea CASCO de la consultanţii D&CA Insurance Broker. La noi pe site găsiți și CASCO ieftin și CASCO premium, în funcție de nevoile și bugetul dumneavoastră. Oferim soluții competitive de protecție chiar și în cazul în care mașina ta are mai mult de 10 ani.

Asigurarea CASCO este o asigurare care despăgubeşte eventualele daune (avarii, furt, vandalism, etc) pe care autevehiculul tău le poate suferi, indiferent dacă eşti responsabil sau nu de producerea acestora.

Există versiuni de CASCO ieftine (casco low cost) care sunt foarte bune pentru asigurarea vehiculelor mai vechi și care acoperă riscurile cele mai frecvente. Plata asigurării CASCO se poate face și în rate (de la 2 la 12, în funcție de asigurător)

Poliţa CASCO acoperă următoarele riscuri:

1. Avarii:

  • ciocniri, răsturnări, derapări, zgârieri, cădere în prăpastie, cădere în apă, căderea unor corpuri pe autovehicul etc.;
  • vandalism;
  • incendiu, trăsnet, explozie;
  • grindină, inundaţie, cutremur, prăbuşire sau alunecare de teren, avalanşe de zăpadă.

2. Furt:

  • furtul autovehiculului sau al unor părţi componente ale acestuia (însoţit de pagubele produse maşinii în urmă furtului sau tentativei de furt – geamuri sparte, încuietori stricate, înlocuirea seturilor de chei, etc.)

Obiectele asigurate pot fi orice vehicule rutiere autopropulsate, destinate transporturilor de bunuri sau persoane, inclusiv autobuze, remorci sau semiremorci precum și rulote tractate înmatriculate în România şi aflate în posesia legală a asiguratului. Pot fi asigurate casco și tractoare agricole sau forestiere, motociclete, motoscutere, motorete şi ATV-uri, cu sau fără ataş, etc.

Se asigura autovehiculele care au o stare bună de funcţionare, cu inspecţia tehnică periodică valabilă şi care nu depăşesc o anumită vechime (de obicei 12 ani, pentru celelalte existând produsele de tip Casco Ieftin – Econom, Rider, etc.).

Franșiza:

Majoritatea companiilor de asigurări practică un sistem de franșiză pentru poliţele CASCO. Această reprezintă partea din despăgubire suportată de asigurat sau, cu alte cuvinte, ceea ce nu despăgubeşte asigurătorul. Un produs cu franșiză este mai ieftin.

Franșizele pot fi aplicate sub formă de suma fixă (ex: 100 euro), sau că procent din despăgubire, defalcat pentru toate riscurile (furt total, dauna totală, furt parţial sau dauna parţială). Astfel, presupunând că poliţa prevede o fransiza de 100 euro, iar pagubă este evaluată la 500 euro, atunci asigurătorul va despăgubi doar contravaloarea a 400 euro.